Logotype för Storfors kommun

Populärt nationaldagsfirande i parken Ravinen

I Storfors firades nationaldagen traditionsenligt med en familjedag i parken Ravinen.

På plats fanns bland andra räddningstjänsten, näringslivet, gamla fina bilar, Storfors FF med servering, säkerhetssamordare och aktiviteter som ansiktsmålning och tillverkning av ballongdjur.

Alla som blivit nya svenska medborgare hade också bjudits in till en ceremoni.

Vädret visade sig från sin bästa sida med klarblå himmel och extra många besökare tycktes ha hittat till Ravinen just i år. Både ICA och COOP medverkade med fiskdamm respektive godisregn - vilket var uppskattade inslag bland de yngre deltagarna.

Hoppborgar, ansiktsmålning och tillverkning av ballongdjur var också populära aktiviteter, liksom de grillade hamburgarna från Storfors FF. Från scenen underhöll både Sångfåglarna från Storfors församling och flera olika unga artister från Kulturskolan.

Kommunalråd Eva-Lotta Härdig välkomnade alla som blivit svenska medborgare under året och delade ut bordsflaggor samt en gåva till ett tiotal personer.

Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson är glad över alla som bidrog till en trivsam dag.

- Det är roligt att vi har några nya inslag i år och att vi samverkar med näringslivet i Storfors som arrangerar fiskdamm och och godisregn, säger hon.

Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn berättar att familjedagen arrangeras för 15:e året på nationaldagen.
- Det känns fantastiskt när man tittar sig omkring här i Ravinen och ser alla glada och lyckliga barn. I år känns det extra kul när man ser att så många kommer hit och vill fira med oss.

En stor del i att hela dagen kan arrangeras har tekniska enheten i Storfors. Det handlar om försörjning med el och att hjälpa till så att scen, hoppborgar, tält och annat kommer på plats. Samhällsbyggnadschef Jukka Mäenpää är glad över att arrangemanget kan fortleva.
- Det ligger mycket arbete och planering bakom en sådan här dag, men tack vare att vi har ett mycket bra samarbete mellan enheterna i kommunen så kan vi hjälpas åt. Det är riktigt roligt när man ser resultatet, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund