Logotype för Storfors kommun

Populär hamnfest återkommer 10 juni

Båtklubben laddar för fest på lördag.

När Storfors båtklubb firade 50 år med hamnfest i Storfors småbåtshamn förra året blev arrangemanget så populärt att det återkommer i år också.

- Det blev ett riktigt folkvimmel och många var kvar länge och lyssnade på Hotlanders, säger Lennart Aronsson, sekreterare i båtklubben.

När Storfors kommun utlyste föreningscheckar sökte klubben om att få arrangera hamnfest även 2017 – och lördag den 10 juni är det dags igen.

- Vi ser det som ett väldigt bra tillfälle till integration också. Här kan alla samlas i fin miljö kring musiken och ha trevligt, säger Lennart Aronsson.

Hamnfesten startar efter lunch och pågår så länge det finns folk kvar. På området finns bland annat gratis fiskdamm för barn, ponnyridning, ansiktsmålning, lotterier, fikaservering samt nygrillade hamburgare, korvar och majskolvar.

Storfors båtklubb, som bildades 1966 sköter småbåtshamnen och har även en klubbstuga på Storön. I båthamnen finns gästhamn med fri tillgång till vatten och el samt sjösättningsramp och en pumpstation för båttoaletter. Klubben sköter även en bastuflotte som är gratis tillgänglig för allmänheten i sjön Öjevettern.

Tid & plats: Lördag 10 juni klockan 13.00, Storfors småbåtshamn

Hitta: Småbåtshamnen ligger ca 1 km från rv 26. Sväng av på Lillforsvägen i södra rondellen. Följ Lillforsvägen, sväng vänster på Sågaregatan och passera bron. Sväng höger efter bron och sedan direkt vänster när vägen delar sig. Fortsätt 200 meter fram till hamnen.

Hotlanders spelar under hamnfesten.

Senast publicerad av Eva Wiklund