Logotype för Storfors kommun

Pingisstjärnor laddade med spel mot elever

Det är full fart i rasthallen på Vargbroskolan när pingisstjärnorna Filareti Exarchou och Cristina Sava spelade mot eleverna.

- Det är roligt att få inspirera ungdomarna. Kanske kan Storfors Bordtennisklubb få fler intresserade. Pingis är en rolig sport, säger Filareti.

På lördag klockan 17 och söndag klockan 10 spelar Storfors BTK match mot Dänningelanda och Halmstad. Då får de båda tjejerna sällskap av Sonja Obradovic och Rachel Morét på planen.

- Vi ska självklart kämpa för att vinna, säger Cristina, som har siktet inställt på att lagt ska ta sig SM-final i slutet av maj.

Många ungdomar passar på att spela dubbel med Cristina och Filareti under lunchrasten.

- Det var jättekul att få träffa spelare som är så här bra, säger Amanda Pedersén, som var första tjej att våga sig fram.

Predrag Kavic är också mycket nöjd med spelet.

- Det var jätteroligt. Jag kanske ska se matchen i morgon, säger Predrag som brukar träna med klubben.

Just publikstödet är något som gör Storforsklubben ovanlig. Pingispubliken brukar varken vara stor eller högljudd när Pingisligan spelar på olika platser i Sverige. Men i Storfors är det tvärt om. En riktig supporterklack brukar sluta upp. Självklart är det fri entré.

- Vi gillar stämningen här i Storfors, folk är så snälla, säger Cristina Sava.

På lördag kväll och söndag förmiddag kan man stötta tjejerna genom att ta plats på läktaren i Storfors Sporthall och se Filareti som rest från Grekland, Cristina som rest från Rumänien, Sonja som rest från Norge och Rachel som rest från Schweiz. Alla för att försvara Storfors färger.

Senast publicerad av Eva Wiklund