Logotype för Storfors kommun

Öppen visning i Trädgård Villa Furuvik

I Lundsberg finns en prunkande trädgård som ägarna gärna visar för besökare.

På söndag har Trädgård Villa Furuvik öppen visning.

Vartannat år arrangeras “Tusen trädgårdar”. I år är det dags igen. Kerstin och Yngve Wålstedt kommer hålla sin trädgård öppen med fri entré hela söndag den 3 juli.

- Eftersom Tusen trädgårdar ligger lite tidigt på trädgårdssäsongen i år kompletterar vi också med Öppen trädgård lite senare, säger Kerstin, som även kommer att hålla öppet på eftermiddagen den 30 juli. Makarna visar också trädgården på andra tider, men då krävs det att man bokar i förväg.

På 11 000 kvadratmeter finns en parkliknande trädgårdsanläggning, vackert belägen vid Hållsjön.

Den stora trädgårdens olika delar har varierande karaktär med rabatter, grönsaksodling, växthus, plantodling, park- och fruktträd samt naturmark. De olika partierna i trädgården ger olika stämningar beroende på årstid och väderlek. En stor kompost är en av anläggningens hörnstenar.

Kerstin ägnar de flesta av dygnets vakna timmar åt trädgården som i liten skala anlades 1907. Några perenner; guckusko, lunddocka och blodört, är relativt nya i trädgården.

- Det ska bli roligt att få visa trädgården igen, prata växter och servera en kopp kaffe, säger Kerstin, som nyligen hade ett indiskt filmteam som spelade in några scener till en Bollywoodfilm i den fantastiska trädgården.

- De var lyriska över den fantastiska naturen och möjligheterna att filma ostört, säger Kerstin.

 

Öppna visningar:

3 juli kl 10-17 Tusen trädgårdar

30 juli 12-17 Öppen trädgård

Hitta: Följ gul skylt mot Furuvik norr om Lundsberg. Fri entré.

Hemsida: www.villafuruvik.se Länk till annan webbplats.

Ytterligare information: Kerstin Wålstedt, tel 073-08 10 272

Senast publicerad av Eva Wiklund