Logotype för Storfors kommun

Ny chans att besöka Brandhistoriska muséet 3/7

För ett par helger sedan kunde man både göra fynd på hembygdsgårdens loppis och titta på den brandhistoriska utställningen i Spruthuset.
Nu på söndag, den 3 juli, håller brandhistoriska muséet öppet igen klockan 10-14.

På hembygdsgården Hagen fanns det flera utställare som tagit tillfället i akt för att sälja diverse saker.
Där fanns bland andra Marianne Stenlund på plats, med dottern Cornelia.
- Det här är ett perfekt tillfälle att rensa ur saker som man inte har någon användning för och som kan vara till nytta för någon annan, säger Marianne.
- Vore roligt om detta kunde bli ett återkommande arrangemang, kanske en gång i månaden, tillägger hon.

Arrangörerna Agneta Svanlund och Siv Bergare är nöjda med dagen. De hade kanske hoppats på att fler utställare skulle ha kommit, men är nöjda med den jämna ström av besökare som kom under dagen.

Ett tillskott till loppisen är Mor Carin ostkaka som fanns där med sina hemproducerade varor som ostkaka, kalvdans, sylt och rökt fisk. För barnen fanns också möjlighet till fina ansiktsmålningar gjorda av Ronja Schegel och Sofia Fransson.

På brandhistoriska museet var det också full fart. Föreningen har inte öppet i samman utsträckning som tidigare, men försöker att hålla öppet i samband med andra arrangemang i närområdet.

Många besökare hade uppmärksammat att det var öppet och barnen klättrade i de gamla veteranbrandbilarna och provade de olika brandutrustningarna som finns där.

- Många barn blir förvånade och samtidigt glada att de får testa och använda alla saker vi har här, berättar Toni Lysholm Christensen som arbetade som guide denna dag.
- Här finns ingen som säger att de inte får röra saker eller måste vara stilla, de får leka hur de vill.

Under öppet-hus-dagen kom närmare 80 personer till Spruthuset.
På grund av det stora intresset kommer föreningen ha öppet hus flera gånger under sommaren, nämligen den 3 juli klockan 10-14 i samband med Öppen trädgård i Furuvik och den 20 augusti klockan 12-14 i samband med Hembygdsföreningen Hagens hembygdsfest.
Text & foto: Kicki Karlsson

Senast publicerad av Eva Wiklund