Logotype för Storfors kommun

Nu ska bastuflotten bokas digitalt via webben

Nu har Storfors församling skaffat ett digitalt bokningssystem för den populära bastuflotten.

- Vi tror att detta kommer att underlätta både bokning och avbokning, säger Lars-Erik Karlsson, som är en av de entusiaster som hjälpt till med skötseln av flotten.

Bastuflotten byggdes första gången 2009 av ett killgäng i Storfors församling och består av en träöverbyggnad på rostfria pontoner som svetsats ihop av Rostfria VA-system. 2011 brann bastun ner och man bestämde sig snabbt för att bygga upp den igen med hjälp av försäkringspengar och ideella krafter. 2012 stod den åter igen klar och idag har flotten en stor bastu, två däck och en rutschkana.

Flotten är hårt bokad, och det händer att besökarna inte tar med sig skräp eller städar ordentligt.

- Det är naturligtvis tråkigt för alla. Med det nya systemet blir det lättare att ha kontroll på besökarna, säger Lars-Erik, som dock påpekar att de allra flesta varit mycket skötsamma och tagit väl hand om flotten.

Tidigare har man varit tvungen att boka sitt besök på en lista som finns på själva flotten. Nu kan man istället gå in via dator eller telefon och boka digitalt. Samtidigt måste man swisha 50 kronor per besök som kan vara maximalt tre timmar.

- Vi har insett att vi behöver en liten summa för att kunna hålla flotten fräsch. Nu senast bytte vi exempelvis lavar med hjälp av en sponsor, säger Lars-Erik.

Den som bokar får ett mail med alla uppgifter om hur betalningen går till och man får även en avbokningskod.

- Vi hoppas nu att alla ska sköta bokningarna på ett bra sätt och att man verkligen avbokar i god tid om man inte kan eller vill använda sin tid så att någon annan får chansen. Helst vill vi inte heller att man bokar upp en lång rad besök. Det bästa för alla är ju om man bokar ett besök i taget, säger Lars-Erik.

Bastuflotten ligger i Mossviken och sköts av Storfors båtklubb i samarbete med Storfors församling.

För den som inte har egen båt finns kanoter att hyra via exempelvis Badsta Camping. Man kan också boka skjuts med båt via Pensionat Lungsund.

SÅ BOKAR DU

All bokning sker via boka.se/storforsbastuflotte Länk till annan webbplats.. En vistelse (tre timmar) kostar 50 kronor och betalningen görs till swishnummer 123 613 36 80. Mottagare är Storfors församling, bastuflotten. Boka helst bara ett besök i taget.

Flotten är bokningsbar alla dagar klockan 9-24. Övrig tid behöver bastuaggregatet vila.

Egen ved medtages. Flotten ska städas och lämnas i vårdat skick. Allt skräp tas med i land.

Frågor om bokning eller annat som gäller bastuflotten kan ställas via mail till storfors.forsamling@svenskakyrkan.se eller via telefon 0550-600 42 vardagar kl 10-12.

Senast publicerad av Anne-Charlotte Buhre