Logotype för Storfors kommun

Mycken skönsång när Storfors luciatåg bjöd på konsert

När Storfors Lucia Migle Leckaite tågade in i Storfors kyrka så var det med ett följe av 18 tärnor och stjärngossar. Lägg därtill en gitarrist och en pianist och du får en vacker konsert.

- Jag tycker att luciatågen har blivit bättre för varje år, den här gången är de jätteduktiga och vi har dessutom superfina solon, säger musiklärare Anderas Olsson.

Migle, som blev lucia med hjälp av lottning, är glad men lite nervös för att snubbla innan konserten. Det ska visa sig att hela tågandet går finfint och hon är nöjd med framträdandet.

- Jag kommer från Lituaen och där har vi inget som liknar lucia. För mig är det en väldigt fin och mysig tradition, säger hon.

Fyra duktiga solister sjunger sånger med julkänsla, bland annat Elionor Erman med sången ”Med dig vid min sida” och Joline Sools som inleder hela konserten med ”Halleluja”.

- Det är jättemysigt med lucia med ljus och gemenskap. Jag gillar att alla ”teamar ihop sig”, säger Joline, som nyligen flyttade tillbaka till Storfors efter några år med familjen på annan ort. Mamma Camilla Sools säger att skolan är en stor bidragande orsak till återflytten.

- Vi bodde några år i Enköping, men det gick inte att ha barn i skolan där. Jag är så tacksam för den här skolan som är så bra, säger hon.

Kyrkan är fullsatt med låg- och mellanstadiet under den timmeslånga konserten där både tärnor och stjärngossar bjuder på välkända sånger. Senare ska luciatåget framträda för högstadiet i kyrkan och för PRO i Kulturhuset.

- Jag tycker det är allra roligast att sjunga för de små barnen. Man riktigt ser hur det glittrar i ögonen på dem, säger Elionor Erman.

Senast publicerad av Eva Wiklund