Logotype för Storfors kommun

Mental Health Run växer i Storfors

Mental Health Run är ett lopp som växer i Stockholm, Malmö – och Storfors.

Efter förra årets succé återkommer nu loppet den 7 oktober.

- Responsen var över all förväntan. Nu satsar vi ännu större, säger initiativtagaren Lill Iwesen.

 Loppet startades av en läkare i Stockholm för att sätta fokus på den mentala hälsan, och för att samla in pengar till forskningen. I Storfors kommer flera föreningar med kopplingar till mental hälsa och friskvård att finnas på plats.

- Dessutom finns flera idrottsföreningar med och det blir även medeltidsmusik av gruppen Silva och gratis fika till alla deltagare och besökare, säger Lill Iwesen, som en vecka före loppet redan har 70 anmälda – att jämföra med 45 löpare 2016.

I år kan man välja mellan tre och fem kilometersbana och arrangören ser helst att man anmäler sig i förväg även om det går att efteranmäla sig på plats vid starten på Vargbroskolans gård.

Klockan 14 går startskottet med hjälp av Pistolskytteklubben och prisutdelning kommer att ske en stund efter att samtliga kommit i mål.

- Vi har fått fina priser skänkta och jag har verkligen fått stöd från många håll, säger Lill Iwesen, som nu bara önskar sig ytterligare några funktionärer som kan hjälpa till längs banan.

- Fyra-fem personer till vore toppen, säger hon.

Deltagaravgiften landar på blygsamma tjugo kronor och hela överskottet går oavkortat till Psykiatrifonden. Anmälan görs på tel 076-409 18 85.

Ytterligare information: Lill Iwersen tel 076-409 18 85

Senast publicerad av Eva Wiklund