Logotype för Storfors kommun

Många ville besöka sjunde Centrumfesten

Den sjunde Centrumfesten i ordningen blev som vanligt en kväll fylld av gemyt – både utomhus och inomhus.

- Det här är verkligen en jättetrevlig tradition med mysig stämning. Alla ljus och eldar är jättefina och det är lagom stort för att man ska hinna se allt, säger Kicki Johansson, som har shoppat en stor julkrans och hunnit prata med många bekanta.

Under hela kvällen ringlar kön till tomtegrottan i Kommunhuset lång. Elina och Alicia Mossfeld får en pratstund med Värmlands enda auktoriserade tomte, Inge från Halla.

- Det är jätteroligt att få paket, säger Elina, och pappa Mikael berättar att det är första gången som familjen besöker Centrumfesten.

- Det är ett väldigt trevligt arrangemang med alla ljus och människor. Nu ska vi ut och titta på resten, säger han efter besöket hos tomten.

I Kommunhuset finns flera kommunala verksamheter på plats och här passar även säkerhetssamordnare Michael Björklund och kommunpolis Fredrik Lundberg på att prata med medborgarna om trygghet.

- Vi vill gärna ta reda på om Storforsborna känner sig trygga och om det finns platser som upplevs som otrygga, säger han.

På torget utanför Kommunhuset brinner brasan och här serveras medeltidsmat, grillad korv och hamburgare. Räddningstjänsten finns på plats med rykande varm glögg. Här fanns även Jordkullen med ett rejält rabatterbjudande för den som boka nytt avlopp under december.

- Vi har fått ett otroligt gensvar med massor av förfrågningar på just avlopp, säger Pierre Österberg.

Längs gatan bort mot Kulturhuset brinner eldar och marschaller. Utanför COOP och Bergslagens Sparbank har man också fullt upp i marknadsstånden.

- Det har varit riktigt bra med folk, säger butikschef Erik Olsson, som ger en eloge till köptrogna storforsare och som också hintar om goda nyheter för alla kunder under våren.

Inne i Kulturhuset är det full fart från scenen där Dragspelsklubben blir avlösta av Frikyrkans nya kör. Det är också ett intensivt mingel bland företag, föreningar och andra försäljare som fyller lokalerna. I biblioteket, en trappa upp, tävlar man och utanför är det fullt vid pysselborden. I källaren tar Storfors Skytteförening hand om mängder av nybörjare.

Jennifer och Tina Elfström passar på att prata med både företag, kommunala verksamheter och föreningar.

- Det här är jättetrevligt. Det är ju mycket som man inte ens visste om att det finns, säger Jennifer.

Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson, en av de drivande bakom Centrumfesten, är nöjd med kvällen.

- Det känns jätteroligt att så pass många företag har öppet eller deltar i Kulturhuset. Själva syftet med kvällen är ju att skapa en mötesplats, säger Kicki, som också vill ge en eloge till kommunens arbetsmarknadsenhet och tekniska enheten.

- Utan dessa eldsjälar, som jobbar hårt både före och efter festen, skulle det inte vara möjligt att genomföra, säger hon.

Inne i Kulturhuset har Karlstad Airport fullt upp med att berätta om det smidiga i att flyga från Karlstad. De sponsrar också hela festen med fina resepriser i form av presentkort på 5000 kronor – något som får många att delta i Stämpeljakten som löper runt centrum.

- Det känns väldigt bra att få vara på plats för sjunde året och träffa storforsare, säger Gunnar Johannson.

60-talet utställare fanns på plats under sjunde Centrumfesten. Besökarna var alldeles för talrika för bli räknade, men som någon uttryckte sig:

- Jag hade ingen aning om att det fanns så här många barn i Storfors.

Fler bilder tillkommer senare.

Senast publicerad av Eva Wiklund