Logotype för Storfors kommun

Lokala konstnärer ställer ut i Lungsund

Varje söndag eftermiddag, klockan 14-16, från den 3 juli och fram till den 7 augusti har Lungsunds hembygdsförening Hembygdsgården Berget öppet med servering, liten loppis och möjlighet att se alla gamla föremål.

Nytt för i år är att föreningen även har lokala konstnärer på besök med konstutställningar de flesta av söndagarna.

Först ut är konstnären Rolf Andersson den 3 juli. Stefan Höglin ställer ut den 17 juli medan Lena Guntsch ställer ut den 24 juli. Den 7 augusti kan man se både konst och keramik av Katarina Thollander.

Hembygdsgården är ett vackert och vilsamt utflyktsmål i sig och är en av de äldsta byggnaderna i socknen. Här har det varit både kronotorp och gästgiveri och husen ligger med fantastisk utsikt över Sjön Öjevettern. I de olika lokalerna; huvudbyggnaden, stallet och logen, finns mängder av gamla föremål att se och man kan också boka en privat visning av gården vid annan tid.

Övriga arrangemang på Hembygsdgården Berget i sommar är allsång och musikquiz den 7/7 kl 18, kôlbullekväll den 21/7 kl 18, allsång den 31/7 kl 16, tipspromenad den 7/8 kl 13 och hembygdsfest den 13/8 med start kl 15. Under hembygdsfesten blir det underhållning av Pernilla och Peter Möllberg och bland annat servering, lotterier och hästskokastning.

Öppettider: söndagar 3 juli till 7 augusti kl 14-16 samt vid de olika arrangemangen.

Föreningens hemsida: hembygd.se/lungsunds-hembygdsf-rening

Information/boka egen visning: Ordförande Eva Paulsen 070-249 31 93.

Senast publicerad av Eva Wiklund