Konsertkväll i Storfors biograf lockade 100-talet

100-talet personer slöt upp när Baptist- och Pingstkyrkan arrangerade stor konsertkväll i Storfors biograf.

- Det känns väldigt roligt, det här kommer vi troligen att göra om, säger Rose-Marie Holmberg, ordförande i Baptistförsamlingen.

Publiken fick två späckade timmar med 50-mannabandet Korsbandet från Örebro och med församlingens egna, unga talanger på scenen. Sven Årnes, före detta journalist på tv4, talade om sin tonårstid i Storfors.

- Vi flyttade hit 1965 och Storfors formade viktiga år i mitt liv, säger Sven, vars pappa Ivar Årnes var föreståndare för dåvarande Betelförsamlingen, men också platsförmedlare på arbetsförmedlingen och senare socialchef i Storfors kommun.

Sven berättade om kyrkans betydelse i hans liv, men också om Storforslärare som Torgny Lindgren och om vägen till yrket som journalist. Han passade också på att ge en stor eloge till församlingens riktiga kämpar; kvinnorna.

- Jag är inte säker på att den här lilla församlingen hade kämpat och överlevt så bra om det hade suttit män i ledningen i stället för kvinnor, säger Sven, som även lät sig imponeras över församlingens stora tillväxt de senaste åren.

- Det är helt otroligt att församlingen kunde få liv och kraft igen när så många burmeser flyttade in i Storfors och fyllde kyrkan, säger han.

Rose-Marie Holmberg hade önskat sig fullsatt i salongen, men var positivt överraskad över okända människor i bänkraderna.

- Det är ju väldigt roligt att folk utifrån vill komma när vi arrangerar sånt här. Det får oss att vilja göra fler arrangemang, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund 2017-03-12