Logotype för Storfors kommun

Klappa frigående hönor på Posthagarnas Gård

Hos Tomas Rundh och Camilla Degerstedt får besökare klappa hönor och kycklingar som går fritt. På gårdstunet strosar 150 höns av 23 olika arter tillsammans med två afrikanska pärlhöns; bland annat Lakenfelder, Brahma, Austral Orp och skånska blommehöns.

Posthagarnas Gård ligger en kilometer från Bjurbäckens slussar och man har öppet för allmänheten varje tisdag eftermiddag. Barnen får mata hönor och klappa kycklingar.

På gården finns också en pelargonutställning med över 100 olika sorter. Sticklingar finns att köpa liksom avelsägg och vanliga ”matägg”.

- Som mest har vi haft 70 personer här på tisdagarna. Det händer också rätt ofta att folk ringer och vill komma en annan tid. Är vi hemma så går det bra, men vi vill att man ringer först, säger Camilla, som inte bara visar höns. Hon hyr också ut höns över sommaren.

- Vi har fått frågor om det så vi hyr ut för en symbolisk summa, säger hon.


Öppet: 21/6 -16/8 tisdagar klockan 12-16. Fri entré. Det finns även möjlighet att boka en annan tid om man ringer i förväg.

Expertdagar vid Bjurbäckens slussar:
Onsdag 13 juli finnns Camilla Degerstedt på plats vid Bjurbäckens slussar kl 14-18. Då kan man klappa hönor och ställa frågor om det mesta som har med uppfödinig och avel att göra.
Onsdag 20 juli finns Camilla Degerstedt på plats med sticklingar och massor av råd för den som vill odla pelagonior.

Information: 070-341 82 58.

 

PRENUMERERA PÅ NYHETER!

Vet du om att du enkelt kan prenumerara på nyheter från Storfors kommun? Scrolla ner under nyheterna på förstasidan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande när vi lägger ut nya nyheter. Länk till annan webbplats.

Senast publicerad av Eva Wiklund