Logotype för Storfors kommun

Jordkullen Arena firar 1 år med öppet hus lördag 17 februari

Lördag den 17 februari är det precis ett år sedan Storfors Sport- och aktivitetscenter, Jordkullen Arena, slog upp portarna.
Nu firar Idrottsalliansen ett år med öppet hus och gratis aktiviteter klockan 10.00-14.00. Samtidigt invigs bowlinghallen och föreningen har också bjudit in till en padelturnering.

Besökarna kommer att kunna testa bowling, pistolskytte, golfsimulator och puttinggreen samt pingis i Jordkullen Arena. I Sporthallen, som är sammanbyggd med arenan, finns det möjlighet att testa både fotboll och innebandy samt träffa ledare för några av barn- och ungdomsgrupperna. Cafeterian är som vanligt öppen under dagen.

- Det har varit ett intensivt år, inte minst med tanken på den ekonomiska situationen. Det som ger stor energi är ju alla de invånare som uppskattar anläggningen, säger Idrottsalliansens ordförande Sven-Erik Rhen.

Han ser nu fram emot att fira ettårsjubileum och säger också att samtal med kommunen pågår för att hitta en lösning för framtiden.

- Målet är ju att anläggningen ska kunna utvecklas ytterligare för invånarnas bästa, säger han.

Under öppet-hus-dagen invigs också den senaste attraktionen, bowlinghallen där man även kan spela biljard och kasta dart. Det blir då Mikael Bergare som håller i trådarna för själva invigningen,

- Vi hoppas att många vill komma hit och se hur hallen fungerar och kanske testa att rulla några klot, säger Mikael, som berättar att bokningarna har kommit igång. Föreningen har haft lite tekniska inkörningsproblem som nu verkar vara avklarade.

- Det är en uppskattad aktivitet, säger han, och menar att bowlinghallen är perfekt för familjeträffar för olika åldrar.

- Många tycker att det är skönt att slippa åka in till stan för att kunna bowla, säger han.

Under lördagen pågår också en padelturnering för maximalt åtta lag mellan klockan 9.00 och 16.00.

- Vi har genomfört en liknande tävling tidigare och det blev väldigt lyckat, säger Mikael, som berättar att arrangemanget kommer att hållas på hallens två dubbelbanor.

Länk till anmälan finns här på matchi.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast publicerad av Eva Wiklund