Logotype för Storfors kommun

I Storfors kan nationaldagen firas på många sätt

I år finns det väldigt många möjligheter att fira nationaldagen i Storforstrakten. Här kommer en översikt.

Familjedag i Ravinen (centrala Storfors) kl 13.00-17.00
Hoppborg, klättervägg, servering, Räddningstjänsten, ansiktsmålning, Cirkus Alexei, Elsa & Alva, Allsång med Anna Engh & Phlip Albinsson. Medborgarceremoni för nya svenskar kl 13.00.

Nationaldagsfirande vid Bergsjö Bygdegård kl 13.00-15.00
Musikunderhållning med Afternoon Band som består av 17 musiker samt en sångerska. Bandet bjuder på låtar i storbandstappning. Servering.

Nationaldagsfirande i Kungsskogen kl 16.00
Underhållning i Bygdegården Baracken med trion Dr Jerry som möttes när de gick på folkhögskola ihop. Den skickliga trion består av Albin Lindgård - kontrabas, Pontus Fjällman - akustisk gitarr och John Bjurström - perkussion. De kommer spela svenska klassiker till olika gospellåtar och jazzstandards. Både instrumentalt och med sång. Servering med nationaldagsbakelse och lotteri med fina vinster.

Nationaldagsfirande på Hembygdsgården Börjes i Bjurtjärn kl 16.00
Flagghissning. Sång och musik av Yvonne och Stefan. Servering av bl a ”nationaldagsbakelse”.

Det finns också fler sätt att fira dagen på:

Bjurtjärnsloppet, start vid Kväggeshyttans Bygdegård klockan 11.00. Fyra klasser för vuxna/barn.

Riddarlekplatsen vid Bjurbäckens Bruksområde har nationaldsgsöppet 11.00-18.00 med 14 lekstationer och servering av vedugnsbakad medeltidsmat. Entré 30 kr inklusive riddardryck och diplom till barnen.

Slusscaféet vid Bjurbäckens slussar har natinaldagsöppet kl 11.00-18.00. Smörgåstårta, tårta och det övriga utbudet av fika och lättare luncher.

Senast publicerad av Eva Wiklund