Logotype för Storfors kommun

Idrottsgala lyfter föreningar i Storfors

Röda mattan, trivsamt mingel, proffsiga bildspel, skratt, aha-upplevelser och vackert dukade bord. Det är några av de saker som inramar Storfors egen Idrottsgala.

- Det här är supertrevligt. Ni tar ju varandra på allvar här i Storfors, och det verkar inte vara fult att slå sig för bröstet som på många andra småorter, säger föreläsaren Malte Hallquist, som deltar för att inspirera.

 Dryga hundratalet föreningsaktiva finns på plats i Kulturhuset för att lyfta varandra och för att hämta ny inspiration.

- Ett aktivt föreningsliv är det som ger ett levande samhälle. Föreningarna är oerhört viktiga för oss i Storfors, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn, som håller i trådarna.

Efter en timme där Malte Hallquist bjuder på skratt och en och annan ny nya insikt väntar middag och föreningarnas presentationer. En efter en får berätta om resultat, vad som hänt under året och några passar också på att dela ut priser eller speciella utmärkelser till medlemmar.

- Det är jättetrevligt att träffa folk från andra klubbar och få höra vad de gjort. Det blev en hel del överraskningar, säger Bo Josefsson från Föreningen Storfors Skidor.

Moderator Sven-Erik Rhen lotsar föreningarna genom kvällen.
- Det här är en härlig tillställning. Det viktiga är ju att man får kunskap om varandra och nya kontakter. Vi lyfter verkligen varandra, säger han.

Golfklubben berättar om en fin bana trots den kalla våren och torra sommaren och riktar ett stort tack till stora sponsorn Jordkullen. Tisdagsträningen där nybörjare fått hjälp att komma igång har varit en succé och man har haft gott om deltagare i olika tävlingar.

- Till tävlingen Jordkullen Open fick vi sätta anmälningsstopp. Det har nog aldrig hänt förr, säger Joakim Kristoffersson.

Storfors BTK, som i år tog SM-guld, pratar om den familjära vägen fram till målet och kan också meddela att man i årets pingisliga är enda obesegrade lag. Nästa hemmamatch spelas på lördag den 24 november klockan 11.00.

Peter Piscator berättar om aktiva Storfors Pistolskytteklubb som har ett 20-tal tävlingsaktiva av de 60 medlemmarna. Klubben har haft fina framgångar under de senaste året och är också väldigt glada över samarbetet med Storfors Skytteförening.

Jan-Erik Fält från Storfors Skytteförening berättar att Johan Larsson och Anna Eklöf ingår i det skyttelag som får åka till SM.

- Bara de 20 bästa föreningarna får delta, så det är vi stolta över, säger han och berättar också att Vargbroskolan vunnit vandringspriset i Skol-SM 25 år i rad – förutom 2018. Nu behöver klubben fler intresserade för att säkra återväxten.

- Alla är välkomna till Kulturhusets källare där vi skjuter med digital mätning varje torsdagskväll. Utrustning finns att låna, säger han.

Föreningen Storfors Skidor presenteras av nye ordförande Olle Levein som kan berätta att det blir fina spår bara snön kommer.

- Vi har fått bidrag till ny spårutrustning av Bergslagens Sparbank, så det känns väldigt roligt, säger han.

Föreningen har också beslutat att bjuda in till frukost i skidstugan den första söndagen i varje månad mellan klockan 9 och 11.

- Det blir enkelt med kaffe och smörgås och brasan kommer att vara igång, säger han.

Anneli Bergdahl, som numera jobbar med projektet ”Alla är olika – olika är bra” åt Svenska Fotbollsförbundet, rapporterar från fotbollsgalan.

- Jag har haft 13 fina år i skolan, men kände att jag vill och kan mer. Nu känns det fantastiskt att få jobba för att få in fler utlandsfödda tjejer i fotbollen som jag brinner för, säger hon.

Medan de föreningsaktiva ta för sig av gratäng och kallskuret rullar också ett bildspel från Storfors Judoklubb.

- Jättekul att kommunen arrangerar en gala. Det här är ju alla föreningars företagsfest, säger Ann-Sofie Jansson från golfklubben.

Efter maten och några finstämda låtar av Kemal Pruseviuc delar Storfors Idrottshistoriska Sällskap ut årets stipendium på 5000 kronor. Det blir Storfors Pistolskytteklubb som tar hem både pengar och ära.

- Vi har ju hört om framgångarna här ikväll och i år var det ett enkelt val, säger Bo Lövgren.

Efter föreläsning, mat, presentationer och prisutdelningar fortsatte galan långt efter midnatt på dansgolvet.

Prestationer som uppmärksammas under kvällen:

Storfors Skidor
Maria Sjöberg tackas av för lång och trogen tjänst som ordförande

Lundbergs Golfklubb

Camilla Wirås & Petra Svärd tackas för skötsel av klubbhus & café

Henrik Mossfeldt tackas för sitt stora engagemang med miljöplan och projektering av nya utslagsplatser.

Klubbmästarna Penn Österberg (damer), Tony Broström (herrar) och Anders Pettersson (vetraner)

Storfors Pistolskytteklubb
Magnus Larsson SM-guld 2017 i 357 sa
Per Nordgren SM-guld 2017 i 6,5 tum
Patrik Fält SM-guld 2018 i 357 da

Patrik Fält, Peter Piscator, Magnus Larsson och Kay Dufström 9 lag-guld, 3 silver och 1 brons i Riksmästerskapen på Gotland

Allmänt
Pierre Österberg får en ”Olle-blomma” av kultur- och fritidschefen för sitt idéella engagemang, bland annat som tränare för nystartade ungdomslaget i innebandy.

Senast publicerad av Eva Wiklund