Logotype för Storfors kommun

Idrottsalliansen hoppas på sponsorer och bidragsgivare

Personer som tittar på en grusbädd där sporthall ska byggas.

Bengt Enghag och Sven-Erik Rhen från Idrottsalliansen är imponerade över att bygget går helt enligt planerna. Pierre Österberg, vd för Jordkullen, övervakar arbetet på marken där den nya hallen nu ska växa fram.

Just nu jobbar entreprenören Jordkullen för fullt med grävarbete för Storfors nya Sport- och aktivitetscenter, som ligger mellan riksväg 26 och den nuvarande Sporthallen.

Från övervåningen i den nuvarande hallen kan man bilda sig en uppfattning om hur hallen kommer att se ut med den imponerande bottenstorleken på 80 x 25 meter.

Byggnaderna kommer att anslutas till varandra och i den nya hallen blir det padelbanor, picklebana utrymme för interaktiv fitness, bordtennis, skytte samt golfsimulator. Under vecka 12-13 beräknas väggarna anlända, men innan dess bereds marken. Man sätter även upp kantbalk och fundament som väggarna ska vila på.

Hallen kommer delvis att ha två våningar, men för padelbanorna kommer det att vara öppet ända upp till taket.

Sven-Erik Rhen och Bengt Enghag från Idrottsalliansen, som bygger hallen, har nu bråda tider. Bidrag är sökta och lån via banken är säkrade, men man kommer att behöva ytterligare medel för att kunna inreda hallen på ett bra sätt. Där hoppas man både på företagare och privatpersoner.

- Vi väntar på svar från två stor ansökningar, men vi vet att vi behöver medel utöver detta för att ha råd att inreda hallen, även om bidragen går igenom, säger Sven-Erik.

Till den ”gamla” hallen lyckades Bengt Enghag och andra entusiaster skaffa sponsorer till 6,3 miljoner kronor. Nu hoppas man på att åtminstone få ihop en miljon kronor.

- Vi diskuterar gärna olika lösningar som reklamskyltar eller möjlighet till aktivitetsdagar i hallarna för företag som vill stötta oss. I den gamla hallen finns också stora ytor, ett fint vandrarhem och ett kök där vi kan servera mat, säger Bengt Enghag, och berättar att man kommer att kontakta olika lokala företag.

Föreningen hoppas också på att invånarna i Storfors vill vara med och stötta.

- Inget bidrag är för litet. Varje krona kommer att göra nytta för oss här i Storfors, säger Sven-Erik Rhen.

Idrottsalliansen har ett swishnummer för den som vill vara med och bidra till den största ideella satsningen i bygden på många, många år.

Swish: 123 251 34 48.

Om allt går enligt tidsplanen så ska hallen stå klar för invigning i september. Och hittills går det mesta som beräknat.

- Vi följer tidsplanen och har ännu inte stött på några stora hinder. Det känns väldigt roligt att få vara med och bidra till den här satsningen för Storfors bästa, säger Pierre Österberg, vd för entreprenören Jordkullen.

Skiss över hur nya aktivitetshallen kommer att se ut

Idrottsalliansen har ett swishnummer för den som vill vara med och bidra till den största ideella satsningen i bygden på många, många år. Swish: 123 251 34 48.

FOTONOT:
Det finns en politisk enighet kring att stötta den ideella satsningen. Storfors Kommunstyrelse fattade nyligen ett enhälligt beslut om att föreslå kommunfullmäktige att ingå ett borgensåtagande på 40 miljoner kronor för de lån som Idrottsalliansen behöver uppta under byggtiden. Efter byggtiden föreslås kommunfullmäktige att ingå ett borgensåtagande på 20 miljoner kronor för de lån som Idrottsalliansen behöver uppta efter byggtiden.

Senast publicerad av Eva Wiklund