Logotype för Storfors kommun

Högt tryck när Kerstin och Yngve öppnade trädgården

Över 360 personer besökte Trädgård Villa Furuvik när Yngve och Kerstin Wålstedt deltog i arrangemanget Tusen trädgårdar.

- Det var fantastiskt roligt att så många kom. Det är underbart att få dela med sig av trädgården och få sådan respons, säger Kerstin.

Den parkliknande trädgården ligger i Lundsberg och är 11 000 kvadratmeter stor. Här ägnar Kerstin de flesta av dygnets vakna timmar åt att odla och här finns rabatter, grönsaksodling, växthus, fruktträd och plantodling.

Birgitta och Stig Helltröm är på besök för andra gången. De bor i Tullinge, men har sommarstuga i Åsviken i Ölme.

- Det är otroligt inspirerande att komma hit och få nya idéer, säger Birgitta, som gärna odlar pelagonior och klematis. Att få jobba i trädgården ger frid och harmoni, menar hon.

Olivia Hjortsberg är på besök tillsammans med mormor Solveig Hjortsberg som bor i Karlstad.

- Jag tycker om blommor. Vi har satt tulpaner och pärlhyacinter, säger Olivia, som gärna strosar runt i den stora trädgårdens olika ”rum” utifrån kartan som hon fick vid entrén.

På glasverandan gör gästerna rättvisa åt Kerstins hembakade kakor och bullar. Anders Järliden, tidigare miljöchef i Storfors kommun och mannen bakom ”stortrivssymbolen”, njuter i fulla drag.

- Jag är oerhört imponerad av det här arrangemanget. Vi har fått en fin karta, en underbar tur i trädgården och så dessutom det här kaffekalaset, säger han.

Njuter gör också Barbro Bäcksander som valt att fly Stockholm på sin 70-årsdag och passar på att fira i den prunkande trädgården.

- Hela familjen bor på lantgård i Lungsund. Det här är ett perfekt sätt att fira, säger Barbro, som är uppvuxen i Bjurtjärn och som går rundturen tillsammans med dottern Cecilia Bäcksander.

Nästa tillfälle att gå på öppen visning i Trädgård Villa Furuvik är lördag eftermiddag den 30 juli.

- Då är vår trädgård på sin absoluta höjdpunkt, så det ska bli väldigt roligt att få visa den igen. Många av besökarna har sagt att de ska komma tillbaka då också, och det är naturligtvis extra kul, säger Kerstin.

Senast publicerad av Eva Wiklund