Logotype för Storfors kommun

Gränslöst samarbete ger fler besökare i Storfors

Nu går ett gränsöverskridande samarbete in på tredje året.

Hela 17 entreprenörer, organisationer och föreningar samarbetar med Storfors som bas.

- Det här ger verkligen ett mervärde för våra gäster , säger Kerstin Wålstedt, som driver både visningsträdgård och uthyrning av boende i Villa Furuvik.

Läs foldern digitalt här - på svenska och engelska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under måndagskvällen samlades de olika aktörerna i Lungsund för att diskutera sommaren 2018, nya vandringsleden Järnsjöleden och samarbetsmöjligheter. Ett syfte var också att hämta buntar av den gemensamma foldern.

- Samarbetet är självklart värdefullt. Jag vet vad de andra sysslar med och vilka personer som driver olika verksamheter. Jag skickar folk till olika aktiviteter och får helt säkert besökare tillbaka, säger Leif B Persson, som driver Badsta camping och kanotuthyrning.

I den gemensamma foldern finns översiktskartor och text på både engelska och svenska. Bland aktiviteter att välja på finns hönsklappning, riddarlekplats, Kôlbullekväll, musik, helikopterflygning, sommartomte, konstgalleri, yoga, trädgårdsvisningar, spabehandlingar, guidning på Lundsbergs skola, gratis golfkvällar, äventyrsgolf och mycket mer.

Näringslivsutvecklare Kicki Karlsson är positivt överraskad av den energi och framåtanda som finns i gruppen.

- Det känns som att området har väldigt stor potential samtidigt som det finns massor av vilja till samarbete och nya lösningar. Det kommer att betyda mycket för utvecklingen kring de här sjöarna, säger hon.

Flera av entreprenörerna finns strax utanför kommungränsen, men gemensamt för alla är att de har närkontakt med någon av alla sjöar i systemet Bergslagskanalen.

- Vi ser det som viktigt vara med för att visa att vi inte enbart välkomnar golfare. Vi har otroligt vacker natur här och man får gärna fika och bara njuta av utsikten. Förra året fick vi också väldigt många besökare till våra öppna tisdagsträningar för nybörjare, som vi kör i år igen, säger Joakim Kristoffersson, tränare på Lundsbergs golfbana.

Aktörerna sprider foldern via sina egna nätverk, men den finns också på turistbyråerna i Östra Värmland.

Senast publicerad av Eva Wiklund