Logotype för Storfors kommun

Glädje när julgransplundringen återuppstod

Efter ett par års frånvaro var det åter dags för julgransplundring i centrala Storfors. Denna gång med en bred uppställning av arrangörer.

-Samarbete föder verkligen framgång. Vi kommer att göra fler arrangemang av den här typen, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

Under många år arrangerade ett företag julgransplundring i Storfors och sedan det arrangemanget upphörde har det saknats en tradition.
- Just julgransplundring har varit väldigt efterfrågat, därför bestämde vi oss för att samarbeta med Storfors församling, IOGT-NTO, Röda Korset, Baptistkyrkan och Pingtskyrkan, säger Kicki Karlsson.

Från frivilligorganisationerna har det också funnits en ambition att arrangera något för de asylsökande barnen. Genom lördagens julgransplundring gjorde men gemensam sak och ett par hundra personer passade på att trivas i Kulturhusets rymliga lokaler.

Desirée Lavén värmde upp barngruppen med zumba innan Tonni och Håkan Karlsson tog över med traditionella sånger till julgransdansen. Innan tomten dök upp med efterlängtade godispåsar var kön till ansiktsmålning lång, och ute i Kulturcaféet passade många på att bli bjudna på fika.

Jenna Palm log stort när hon förvandlades till katt och pappa Michael Palm var nöjd även han.
- Det här är ett jättetrevligt initiativ, säger Michael, som flyttade från Stockholm till Storfors för åtta år sedan och som uppskattar lugnet och det mindre formatet.

Ahmed Fejas, som bott i Storfors de senaste tre månaderna, besökte julgransplundringen tillsammans med familjen.
- Det är jätteroligt att det ordnas sådana här saker. Det blir långa dagar för oss som väntar på uppehållstillstånd, säger Ahmed, som helst av allt vill sätta igång med att lära sig svenska.

zumba

Desirée Lavén startar nu Zumba för barn och vuxna, första passet måndag 25 januari.

Den som inte dansat klart på julgransplundrigen, får nu fler tillfällen i Kulturhuset när nyutbildade instruktören Desirée Lavén startar Zumbapass för både barn och vuxna i Kulturhuset med start måndag 25 januari.

På måndagar blir det Zumba Kids junior (3-6 år) kl 16.30 och Zumba Kids (7-10 år) kl 17.30. Barnpassen arrangeras gratis av BUS-verksamheten.

Vuxenpass blir det klockan 18.30 på torsdagar till en subventionerad terminskostnad på 200 kronor.

Anmälan: Till Desirée Lavén 073-363 87 30 eller desiree.laven@storfors.se

Senast publicerad av Eva Wiklund