Logotype för Storfors kommun

Föreläsning tisdag 13 september: En mamma på villovägar

Tisdag den 13 september kommer Karin Malmström till Storfors bibliotek och berättar sin historia efter en olycka, då hon föll ner från en balkong och blev svårt skadad.
- Det är nu 19 års sedan och jag mår relativt bra idag, även om vissa saker i vardagen fortfarande är en utmaning för mig, säger hon.

Karin har samlat sina tankar i boken” En mamma på villovägar”. Rådet att skriva av sig sina känslor fick hon av sin neuropsykolog.

-Jag hade en sån fin neuropsykolog som jag fick ett fantastiskt fint förhållande till. Hon var den som fick mig att se små ljusglimtar när allt var så mörkt omkring mig. Hon rörde vid mitt hjärta och fick mig att börja tro på livet igen och uppmuntrade mig att skriva ner min historia, säger hon.

Och det var på den vägen boken blev till. Nu vill Karin presentera sin bok och även berätta om en kurs som är planerad via ABF som i första hand vänder sig till politiker och alla människor som är i kontakt med den skadade/sjuka vid hemkomsten från sjukhuset.

Karin bodde tidigare i Storfors och när hon kliver av bussen vid resecentrum är det med ett leende.
- Jag trivdes bra i Storfors och har många bra minnen härifrån, säger hon. Men livet blev annorlunda och jag flyttade härifrån av olika anledningar.

Det är därför lite extra spännande för Karin att hålla föreläsningen på ”hemmaplan”.
- Det är första gången jag gör en sån här föreläsning, men jag vill nå ut med min bok och mitt budskap så det ska bli jättekul, säger hon.

Även Carina Käck som är medarrangör från ABF är från Storfors, så båda har känsla för bygden.

I sin föreläsning kommer Karin att berätta om hur det var att råka ut för en olycka som ensamstående trebarnsmamma, hur hon ibland hamnade mellan olika stolar i sjukvårdssystemet, men hon vill även ge oss sin syn på vården via patientperspektivet och om sin resa tillbaka till ett liv som ser annorlunda ut.
- Jag vill berätta in historia för kanske kan det hjälpa någon annan i en liknande situation, säger hon.

Föreläsningen är en del i en serie föreläsningar om psykisk ohälsa och görs i samverkan mellan Storfors bibliotek och ABF. Fri entré, men föranmälan görs till ABF på tel 010-709 97 71.

Tid & plats:
Tisdag 13 september klockan 18.00
Storfors bibliotek, Kulturhuset, Centrumplan 1 i Storfors

Senast publicerad av Eva Wiklund