Logotype för Storfors kommun

Finns det intresse för Spruthuset & Badhusparken?

En liten, men mycket engagerad skara, deltog i den första träffen. Nu hoppas man att bli fler den 11 och 18 april. Foto: Henrik Hyllsjö

Kan Brandhistoriska museet och Badhusparken utvecklas och vara med och lyfta Storfors? Det försöker Björn Albinson att ta reda på.
I morgon, tisdag 11 april, gör han ett nytt försök.

Björn Albinsson, som är ordförande för Värmlands brandhistoriska förening, bjöd in till en studiecirkel för att se om det fanns intresse för området kring Spruthusset och även själva muséet. Ett par intresserade dök upp och man besökte Spruthuset och badhusparken som nu rensats och blivit fin.

- Men vi var för få för att kunna köra en studiecirkel. Därför blir det istället två idéträffar i Kulturhuset, säger Björn, som hoppas att ytterligare några intresserade dyker upp.

- Både Spruthuset och parken skulle kunna användas på många fler sätt än idag när museet bara håller öppet under tre sommarveckor. Det är en fin samling som finns i Storfors och det brukar vara väldigt populärt bland barn när vi håller öppet. Men om det inte finns något intresse i bygden, vet vi inte riktigt vad vi ska göra, säger han.

Nu återstår två öppna träffar i Kulturhuset dit vem som helst kan komma för att lyssna eller för att hjälpa till att spåna på nya idéer. Björn vill gärna att man slår en signal och anmäler sig så att han kan fixa lagom mycket kvällsfika till deltagarna.

Tisdag 11 april klockan 18.00-19.30, Kulturhuset
Idéträff om Spruthuset och parken intill, inklusive en kort historisk tillbakablick som Lennart Johansson, Bo Löfgren och Björn Albinson bjuder på.

Tisdag 18 april klockan 18.00-19.30, Kulturhuset
Idéträff om Spruthuset och parken intill. Vi får också besök av Sten-Åke Johansson från Lesjöfors Museum, som delar med sig av den inspirerade resan kring utvecklingen där.

Anmälan och information: Björn Albinsson 054-21 27 49 eller 070-379 86 82.

Senast publicerad av Eva Wiklund