Logotype för Storfors kommun

Erik Rådberg är ny tränare för Storfors FF

Erik Rådberg skrev kontrakt med Storfors FFs ordförande Perra Larsson

När vårens träning drog igång för Storfors FF så var det med en ny tränare.
- Det känns väldigt roligt. Mitt uppdrag är att forma en bra trupp och målet är att ligga i topp i division 6, säger kristinehamnaren Erik Rådberg.

Erik har en lång bakgrund inom fotbollen. Han har spelat med lag som Värmbols FC, IF Sylvia i Norrköping, Carlstad United, Karlstad BK och Villastan. Han har också tränat Carlstad Uniteds U19 och har dessutom en lite udda merit:
- När jag pluggade på universitetet i Kanada spelade vi collegefotboll och blev nationella mästare, skrattar han.
Idag bor Erik i Kristinehamn och pendlar till jobbet som klasslärare för åk 4-6 på Vargbroskolan i Storfors. Han är även utbildad idrotts- och samhällskunskapslärare. Familjen består av sambo och tre små barn mellan två och fem år gamla.
- Det var ett familjebeslut att jag skulle tacka ja till uppgiften som tränare. Det kommer att krävas en hel del, så det gäller att göra det smart, säger Erik, som planerar ett par långa arbetsdagar i veckan när han stannar kvar för att träna Storfors FFs 18 spelare. Han har haft några av spelarna som elever i skolan, andra har han själv spelat mot.
Varför valde då Storfors FF just Erik Rådberg?
- Han är lugn, men också väldigt tydlig och rak. Han är duktig på att spela fotboll samtidigt som han är en ledarperson, så valet var inte så svårt, säger ordförande Perra Larsson.
Själv säger Erik att han är social och gillar snacket i omklädningsrummet speciellt. Han vet dessutom vilka detaljer han vill jobba med för att få träning och matcher att hänga ihop.
För fyra år sedan låg Storfors FF i division 5, men årets mål är inte att klättra dit.
- Först ska vi forma en trupp där det är roligt att spela fotboll och där man känner sig trygg. Det ska också kännas bra för de yngre som blir mogna att kliva upp. Sedan får prestationerna komma, säger Erik.
I slutet av april drar serien igång. Fram till dess blir det träning i sporthallen, på grusplanen och på konstgräs i Filipstad.

Ungdomsverksamheten växer - nya ledare behövs!

Samtidigt som A-laget tar nya tag med ny tränare växer klubbens ungdomsverksamhet stort.
- Nu behöver vi ännu fler engagerade ledare som vill vara med och utveckla våra fotbollsspelare, säger Lena Kristoffersson, som tränar futsallaget.
Vill du bli ledare? Slå en signal till Sören Söderberg 070-533 84 62.

Senast publicerad av Kristina Elmström