Logotype för Storfors kommun
Pelle Larsson visar bilder och berättar anekdoter från Storfors motorhistoria på månadg kl 14.00 i valsaren, Kulturhuset.

Pelle Larsson visar bilder och berättar anekdoter från Storfors motorhistoria på månadg kl 14.00 i valsaren, Kulturhuset.

En stor dos motorhistoria i Storfors på måndag

På måndag eftermiddag serverar motorentusiasten Pelle Larsson en stor dos motorhistoria från Storfors och omvärlden.

- Motorklubben i Storfors var otroligt livaktig på 60 och 70-talet, säger Pelle, som själv kört gocart mot Ronnie Pettersson.

Han beskriver sig själv som en väldigt intresserad medelmåtta. Gocart var ett stort intresse men även båtsport där han var navigatör och fick vara med och ta hem en silvermedalj i distans-SM 1974.

Men nu är det inte sig själv Pelle Larsson ska berätta om i första hand. Han kommer att visa en lång rad bilder på motorprofiler och berätta en och annan anekdot.

Deltagarna får höra en del om Lorentz Näslund som var riktigt stor inom båtsporten och bland annat körde 6-timmars-tävlingar på Seine i Paris. Lennart Bohlin är en annan profil som vunnit VM i gocart flera gånger.

Material finns det gott om, och en del av det han ska berätta kommer att ingå i den bok som femtontalet storforsare just nu jobbar med.

Det blir en bok om Storfors idrotts- och motorhistoria. ”Pappor” till boken är Bo Lövgren och Tomas Bergquist, men de har god hjälp av andra historieintresserade.

- Vi vill gärna få kontakt med folk som har mer material, säger Pelle Larsson, som också poängterar att motorklubben i Storfors är vid god vigör även idag.

- Vi har haft ett generationsskifte, men nu upplever vi ett stort uppsving, både inom rally och folkrace. Stora profiler är Jimmy Olsson och Conny Sundqvist, säger han.

Tid & plats: Föreläsningen och bildvisningen hålls i Valsaren, en trappa upp i Kulturhuset. Måndag 19 januari kl 14.00. Fri entré.

Information: Pelle Larsson 070-338 48 01

Senast publicerad av Eva Wiklund