Logotype för Storfors kommun

Energi och mod när Kulturskolans elever gav show i Storfors

När Kulturskolan avslutade terminen var det med proffsig inramning av ljus och bra ljud och 14 programpunkter som fick rungade applåder.

- Att gå upp på scenen trots att det känns pirrigt bygger självförtroende, säger dansläraren Malin Ahlén, som är minst lika stolt som sina elever.

Både musikelever och danslever får stöd av sina lärare, och vissa av musikeleverna är rena nybörjare.

- En sån här kväll ger verkligen energi. Publiken är underbar och alla peppar och stöttar dem som vågar framträda. Det är härligt med alla långa applåder och höga visslingar, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Från scenen framförs låtar av enskilda artister som kompas av sina lärare, men också av bandet Zombie och kulturskolans äldsta elev; Jukka Mäenpää som satsat på elgitarr på äldre dagar.

- Det är fantastiskt roligt. Jag är ju lika nervöst som de yngre och de peppar mig verkligen, säger Jukka, som även har barn och barnbarn på plats i publiken.

Edward Aspsäter spelar gitarr och sjunger ”Knocking om heavens door”, och han har bara goda omdömen om Kulturskolan.

- Vi har en jättefin gemenskap. Här kan man vara sig själv och blir aldrig dömd av någon, säger Edward, som gillar att lära sig nya låtar.

Nicole Gonchar stortrivs i sin dansgrupp.

- Vi har roligt och jag får lära mig nya saker, säger hon, och mamma Inna berättar att familjen kommer från Ukraina och har bott fem år i Storfors.

- Det är ett litet samhälle, men det finns verkligen allt vi behöver här. Det är nära till allt och Nicole sjunger i kör, går på gymnastik, tar pianolektioner och har en kväll med målning. Det finns aktiviteter för henne i stort sett varje dag, säger hon.

Inför nästa termin har det kommit många förfrågningar om dans även för de lite yngre barnen, och nu öppnar man en grupp för 3-6-åringar.

- Vi hade en småbarnsgrupp före pandemin, och nu verkar det finnas behov av det igen, så vi testar, säger Malin Ahlén, som ofta får förvånade kommentarer från inflyttade familjer.

- De kan inte fatta att vi erbjuder dansgrupper eller musikutlärning för bara 200 kronor per termin. Men vi är verkligen jätteglada över att vi kan hålla låga priser så att så många som möjligt kan delta, säger hon.

Kulturskolans utbud finns att se på studyalong.se/storfors i god tid inför den nya terminen.

danselever och musikelever

Senast publicerad av Eva Wiklund