Logotype för Storfors kommun

Eld och urkraft på Centrumfesten i Storfors tisdag 4 dec

För sjätte året i rad arrangeras Centrumfesten i Storfors en helt vanlig tisdagskväll den 4 december kl 16-19.

I år får ljusfesten en pampig avslutning när gycklargruppen Trix bjuder på en eldshow vid torget.

I december 2013 hölls den allra första Centrumfesten. Med hundratals marschaller som lyste upp centrum, öppna butiker och utställare både i kommunhus och kulturhus blev kvällen en succé.

Julmusik, änglakör, eldshow, 60-talet utställare utomhus och inomhus samt en Värmlandstomte som rest från norr. Det är bara några av de ingredienser som festen bjuder på när företagare, butiker, föreningar och kommunala verksamheter satsar på öppet hus med julmingel, utställare, torgmat och mycket annat.

- Jag ser fram emot den här kvällen varje år. Det är alltid lika positivt att se så många Storforsare och besökare ha trevligt under en intensiv decemberkväll, säger kommunalråd Hans Jildesten.

Grundtanken med evenemanget är att företagare, handlare och föreningar ska få chans att visa upp sig, och man valde en vanlig vardagskväll för att inte konkurrera med andra arrangemang.

- Det här är i första hand ett näringslivsarrangemang. Vi vill ge företagen en arena att möta både kunder och framtida arbetskraft, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

Att arrangemanget dessutom blivit en av Storfors allra mest uppskattade fester är ju bara positivt.

Hela Storfors centrum kommer att andas julgemyt under några kvällstimmar. På kommuntorget brinner brasan och gatorna kommer att lysas upp av eldar och marschaller. I en tipi delar värmlandstomten ut gratis godispåsar från Miljöbolaget till alla barn under tio år - och han tar också emot önskelistor för att lotta ut önskeklappar.

I Kulturhuset är det både utställning, julmarknad, underhållning, pyssel för barn och test av skytte. På kommuntorget kan man handla allt från grillade hamburgare till medeltidspizzor. I Kommunhuset finns bland andra polisen, Stiftelsen Björkåsen och en rad kommunala tjänstemän. På torget får man gärna provsitta både polisbil och brandbil.

I år gästas Centrumfesten av gycklargruppen Trix som tar med sig elden till torget.

- Det är något med värmen och urkraften i elden som gör den väldigt mäktigt, säger Martin Gerhardsson, som jämför känslan med att sitta runt en lägereld i skogen.

- Samma magiska känsla kan vi skapa fastän kanske 200 personer finns runt om, säger han.

Eldshowen avslutar hela festen vid 19-tiden men när festen inleds klockan 16.00 kan man också se en gycklarshow utan eld i biosalongen i Kulturhuset.

Tid & plats: Storfors centrum tisdag 6 december kl 16-19.

PROGRAM: se nedan

Senast publicerad av Eva Wiklund