Logotype för Storfors kommun

Cykelns dag 18 maj - för folkhälsan & miljön

Folkhälsosamordnare Kicki Karlsson tar gärna genvägen över Masmästarmossen på väg till Lungsund.

På lördag den 18 maj arrangerar Storfors kommun och energirådgivningen i Storfors en dag med cykeln i fokus.

Med start i Storfors båthamn bjuds på rolig cykel-tipsrunda för hela familjen. Och alla som deltar är med i utlottningen av en finfin cykel - skänkt av Storforsföretagare.

Deltagarna startar i Storfors båthamn klockan 10.00-11.00 (drop-in), cyklar över vackra Masmästarmossen till målet vid Pensionat Lungsund. Längs vägen bjuds på tipsfrågor för både stora och små.

- Vi vill naturligtvis värna om en hållbar miljö och främja cyklandet. Dessutom slår vi ett slag för folkhälsan, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson, som betonar att arrangemanget är kostnadsfritt.

Vid målet kan man testa elcyklar från Team Sportia och öven få hjälp med en gratis översyn av cykeln och enklare service. Man kan också testa parcykeln från Sjögläntans boende - varför inte bjuda någon på en rundtur i trakten? PRO finns på plats och man kan tävla i boule.

Energirådgivningen är medarrangör av dagen och energirådgivare Hanan Othman finns på plats i Lungsund. Passa på att få tips om energibespanade åtgärder eller få råd om solceller till huset.

- Det finns en hel del saker man kan göra för att spara energi hemma. Jag tipsar gärna om enkla åtgärder, säger Hanan.

Alla deltagare är med i utlottningen av en cykel sponsrad av företagare i Storfors. Många företag har lagt ett bidrag och vinnaren kommer att få ett presentkort för att själv köpa en valfri cykel.

Cykelleden mellan Badsta Camping och Lungsund

Karta över cykelleden mellan Badsta Camping och Pensionat Lungsund. Under cykelns dag är starten ungefär mitt på leden - i Storfors båthamn.

Senast publicerad av Eva Wiklund