Logotype för Storfors kommun

Centrumfesten i Storfors 1 december kl 16-19

Tisdag den 1 december har hela Storfors kvällsöppet klockan 16-19.

Inramade av brasor och 350 marschaller i centrum finns dryga 80-talet utställare på plats – både utomhus och inomhus.

- Centrumfesten har verkligen blivit en jultradition, säger kommunalråd Hans Jildesten.

Här finns programmet Pdf, 318 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 318 kB) del 1

Här finns programmet del 2 Pdf, 308.2 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 308.2 kB)

På tisdag kommer hela centrum att lukta glögg och mat lagad utomhus över öppen eld – medan gator och torg fylls av folk. En populär aktiviteter under festen är Tomtejoggen för alla barn under tio år. Den leds av självaste jultomten som förra året blev frånsprungen - och självklart får alla barn medalj.

- Ho, ho, säger kommunalrådet, som lagt sig i hårdträning inför loppet – och som också lovar att dyka upp vid brasan med godispåsar till alla under tio år när Centrumfesten stänger vid sjusnåret.

Grundtanken med julfesten, som hålls för tredje året i rad, är att stärka det lokala näringslivet. De utställare som inte har butiker i Centrum finns på plats i Kulturhuset, Seniorernas Hus och i Kommunhuset. Man kan besöka den levande julkrubban, äta medeltidspizza eller värmländska kôlbullar på torget. Man kan även pyssla med Pippi Långstrump, skjuta en serie hos skytteföreningen, lyssna på presentation av en rad författare, fiska fiskdamm och träffa tandtrollen. Inte minst kan man njuta av Säffleoperans skönsjungande tjejer framför brasan. I Seniorernas hus visar Röda Korset spännande redesign där skräddare från Syrien förvandlar begagnade kläder till något helt nytt. Julmarknadsutställare finns det gott om liksom en del loppisar i centrum. Alla butiker har självklart öppet med specialerbjudanden. Kvällens kanske bästa erbjudande står Karlstad Airport för med en resa till Frankfurt för två. Den lottas ut bland alla som halar upp mobilen och filmar och fotograferar med hashtagen #centrumfestenstorfors2015.

I år har Centrumfesten också långväga besök från Vänorterna Läppinvirta och Dovre som finns med och ställer ut i kommunhuset redan från starten vid fyratiden.

Klockan 17.30 är det start i populära Tomtejoggen - för alla under tio år - utanför Seniorernas Hus. Anmälan från en halvtimme före. Kostnad: 20 kr. Alla får festis & medalj.

Klockan 19.00 kommer Miljöbolagets tomte med godis till alla barn - vid brasan på torget framför kommunhuset.

Senast publicerad av Eva Wiklund