Logotype för Storfors kommun

Campingsommar med högtryck på Badsta

Campingar över hela Sverige har högtryck den här sommaren, och Badsta Camping är inget undantag.

För första gången på flera år har Leif B Persson anställt sommarpersonal.

- Det har varit mycket högre efterfrågan på både boende och kanoter än på länge, och det började redan i maj, säger han.

 Och en vanlig måndag eftermiddag droppar kunderna in. Lillemor Söderberg och Christer Burlin är på väg hem till Uppsala efter semestern och i väntan på att Lars Lerin-museet i Karlstad ska öppna på tisdag spenderar de en natt på campingen.

- Det är jättemysigt här. Vi letar ofta upp någon mindre camping eftersom vi trivs med lugnet och det lite mindre formatet, säger Christer.

Ett par nytillkomna turister får hjälp av nyanställda Tova Jonsson i receptionen. På flytande tyska guidar hon till rätt stuga och får många leenden till svar.

Längst ner på campingen fika säsongscamparna Kjell och Kerstin Nilsson utomhus, och vid husvagnen vittnar en stor palm om Kjells 80-årsfest som firades med stort Hawaiitema för hela släkten.

- Vi trivs otroligt bra, även om de vänner som vi hade här inte längre finns kvar på grund av ålder, säger Kerstin.

Leif har relativt bråda tider med kanotuthyrningen. Fler grupper – små och stora – är redan ute på tur och han väntar nu på ytterligare fyra grupper. Det blir ofta en hel del transporter.

- Jag tror inte att efterfrågan på kanoter har så mycket med vädret att göra. De här grupperna bokade redan under våren, men visst dyker det upp en del som spontanbokar också, säger Leif, som även har stor efterfrågan på den aluminiumbåt han hyr ut.

Campingens lekplats har vuxit sedan förra året. Här finns många olika typer av gungor, linbana, studsmatta och en hel del annat.

- Den är inte riktigt färdigbyggd, några saker ska tillkomma. Men många gillar den och åker just hit och badar bara för att få använda lekplatsen, berättar Leif.

På badplatsen njuter både barn och vuxna av sommarvärmen. Rauni Bergstadt och Bo Josefsson väljer ofta Badsta Camping för ett dopp.

- Vi bor nära, men vi gillar också att det är rent och fräscht här. Det enda vi önskar oss är ett omklädningsrum, säger hon.

Mammorna Sandra Westling och Cecilia Bro har tagit med sina barn för några timmars bad i sommarhettan.

- Det är ett jättefint bad och jag gillar bryggorna som ger lite trygghet och begränsning för de mindre barnen, säger Sandra, som också vill framföra de lite större barnens önskemål:

- Ett hopptorn vore pricken över i, säger hon.

Och när man fått tillräckligt hög dos av sol söker sig många till den skuggiga altanen på Badsta camping, strax intill. Här ser Tova fram emot att få servera både glass och enklare fika under sommaren.

- Jag gillar mitt sommarjobb och min chef stressar mig aldrig, säger Tova, som också har planer på att utöka fikamenyn på caféet något.

Senast publicerad av Eva Wiklund