Logotype för Storfors kommun

Auktion för Ukraina i Bjurtjärn 22 april

Många människor framför ett hus, en kvinna håller en auktionsklubba i handen.

Deltagarna i Bjurtjärnsträffen arrangerar auktion den 22 april.

På lördag eftermiddag den 22 april finns chans att göra auktionsfynd i Bjurtjärn och samtidigt stötta behövande i Ukraina.

Bakom arrangemanget står Bjurtjärnsträffen, en aktiv grupp i bygden.

Det var en av gruppens trogna medlemmar som kom med idén - varför inte förvandla prylar som man inte längre behöver till stöd för andra?

- Det är ju eländigt på många ställen i världen, men Ukraina ligger nära. Jag tror att många skulle vilja hjälpa till om det fanns ett enkelt sätt, säger idégivaren Inga-Lill Skoging, som lyfte tankarna i Bjurtjärnsgruppen.

Sagt och gjort. Marknadsföring skedde och under mars och april har gruppen tagit emot prylar varje måndag eftermiddag när vävning och handarbete ändå pågår i Sockenstugan i Bjurtjärn.

- Vi har tagit emot det mesta; husgeråd, prydnadssaker, leksaker, tavlor, trädgårdsgrejor, babykläder, lampor och lite mindre möbler, säger Olle Sjöberg, som kommer att vara auktionist.

Gunilla Bengtsson berättar att det kommit in många intressanta saker när folk rensat skåp och förråd.

- Vi tror att det finns många chanser att fynda så vi hoppas självklart på massor av besökare i Bjurtjärns församlingshem på lördag, säger hon.

Vinsten ska gå via kyrkans kanaler för att hela summan ska nå fram till behövande i Ukraina.

- Vi ser fram emot auktionen som dessutom blir ett tillfälle till gemenskap här i Bjurtjärn. Självklart blir det också fika med hembakat, säger Birgitta Nordell.

Tid & plats: Församlingshemmet i Bjurtjärn lördag 22 april klockan 14.00

Information: Ingrid Andersson 070-894 51 62, Gunilla Bengtsson 0730- 693 771

Senast publicerad av Eva Wiklund