Logotype för Storfors kommun

Återinvigning av second hand-butik

I morgon, tisdag 16 maj, återinvigs second-hand-butiken på Parkgatan.

Den kommer att drivas av projektet Drivkraften.

- Vi har jobbat hårt och bytt koncept från loppis till second-hand-varor med högre kvalitet, säger Mariann Thuresson, en av deltagarna.

Och visst har butiken genomgått en märkbar förvandling. Nymålade väggar och vackert uppställda saker utinfrån olika teman ger ett luftigt och genomtänkt intryck.

I projekt Drivkraften deltar 12 personer. Projektet riktar sig till den som behöver samordnat stöd från flera myndigheter för att komma ut i eller återgå till studier eller arbete. Behoven kan vara fysiska, psykiska, sociala eller arbetsmässiga.

- Vi har ju delvis ändrat inriktning inom arbetsmarknadsenheten där de flesta är ute i olika typer av praktik. Men vi ser behovet av en station för arbetsträning och då blir butiken perfekt, säger projektledare Monya Johansson.

Hela projketgruppen har jobbat för att renovera och göra om butiken. Nu kommer man att hålla öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 12.30 till 16.30. Under sommaren är det semesterstängt vecka 27-30, men i övrigt öppet som vanligt.

- Det här ger chans att träna på kassahantering, att sköta en butik och på sociala kontakter, säger Monya.

Mariann ser fram emot nyöppningen med spänning.

- ska bli väldigt roligt att se hur butiken blir mottagen, säger Mariann, som är mycket positiv till projekt Drivkraften.

För mig har det betytt otroligt mycket. Jag är sjukskriven, men att ha en uppgift och få socialt umgänge har verkligen varit ett lyft för mig, säger hon.

Butiken tar gärna emot kläder, speciellt herrkläder, gardiner, damkläder i mellanstorlek och leksaker. Även kokböcker på olika teman är eftersökta.

- Det enda vi inte tar emot är större möbler, säger Monya.

I morgon tisdag 16 maj slås alltså porten upp för återinvigning klockan 12.30.

Senast publicerad av Eva Wiklund