Logotype för Storfors kommun

Årets Storforsare är varmhjärtad, energisk och kreativ

Att hon brinner för sin hembygd är uppenbart. Men Storfors hembygdsförening lyfter också fram Kicki Karlsson stora hjärta, hennes omsorg om andra och hennes kreativa talanger när de korar henne till Årets Storforsare.

- Oj, jag blir alldeles varm i hjärtat. Vilken fantastiskt kvitto, säger den överraskade pristagaren med tårar i ögonen.

Det är under Hembygdsföreningens årliga hembygdsdag som Årets Storforsare traditionsenligt koras. I år firas dagen med trivsamt folkvimmel bland loppisbord, fiskdamm och servering. En och annan tar sig en svängom till Trio Retur på dansbanan och intresset för ponnyridningen är stort hela dagen.

Men höjdpunkten är ändå utmärkelsen och när Agneta Svahnlund gör sig beredd att läsa upp motiveringen samlas besökarna kring dansbanan.

Hon berättar att Årets Storforsare inte bara har ett stort hjärta för hembygden utan också för många grupper och enskilda som behöver extra stöd och hjälp, och att hon rycker in med stor respekt för sin nästa.

- Du brinner för din bygd och tycks ha en outsinlig reserv av energi, som kommer många till del. Det faktum att du dessutom är kreativ och engagerad i det mesta gör dig till en given kandidat som Årets Storforsare, säger hon.

Kicki Karlsson får långa och varma applåder och ett halsband tillverkat av smeden Hans Brokvist, innan hon också får mikrofonen för ett tacktal.

- Tack så otroligt mycket! Det här var en stor överraskning, men jag vill verkligen betona att jag aldrig kunde ha gjort så mycket i Storfors om det inte varit för alla människor runt omkring som hjälpt till och ställt upp på alla stolliga idéer. Jag är väldigt glad och tacksam över alla härliga människor som finns här i Storfors, säger hon.

I rollen som EU-samordnare och folkhälsosamordnare i Storfors kommun jobbar hon med en rad olika verksamheter för både äldre och yngre i kommunen. Seniorernas hus och BUS-verksamheten för Storfors unga är två exempel, men hennes engagemang slutar inte när arbetsdagen är över. På fritiden är hon aktiv i föreningsliv och i aktiviteter som gynnar Storfors.

- Jag vill vara med och bidra till att Storfors ska vara en plats där folk verkligen trivs, det är min drivkraft, säger hon.

Hon säger att hon stortrivs i Storfors och på frågan varför har hon svaret klart:

- Det är ju min hemort och vi har en underbar natur, en mycket bra skola och den där speciella närheten till alla fina människor som blir när man bor i ett litet samhälle.

hembygdsdag

Trivssamt mingel under Hembygdagen vid hembygdsgården Hagen i Storfors. Ponnyridning, loppis, servering, dans och underhållning lockade i den ljumma höstdagen.

Senast publicerad av Eva Wiklund