Logotype för Storfors kommun

Aktivt sportlov med brett program i Storfors

Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn och bibliotekschef Michael Nordeman ser fram emot att erbjuda en späckad sportlovsvecka.

Ett aktivt sportlov utlovas i Storfors där lovlediga barn och unga kan delta i olika aktiviteter hela veckan. Det allra mesta är kostnadsfritt eller erbjuds till en symbolisk kostnad.

Under veckan kan man delta i allt från pimpeltävling med fina priser och trollstavsmakeri till prova-på-lektioner i padel, gymnastik eller pingis.

Biblioteket är öppet under veckan där man kan pyssla, hänga, läsa, spela spel man erbjuder också ett par arrangemang.

- Vi har bokat Teater Trampolin som bjuder på teater för de yngsta och trollstavsmakeri för de lite äldre där man får tälja, vaxa och polera sin egen trollstav, berättar bibliotekschef Michael Nordeman.

Även Fritidsbanken är öppen för "häng" och för att testa idrottsprylar. På tisdagen samverkar man med ABF och erbjuder en workshop i Lilla Galejan där lovlediga både kan pyssla och testa Fritidsbankens olika stationer.

Den som är mer intresserad av att jobba med filmskapande har ett eget tillfälle. Dessutom är fritidsgårdarna i Storfors och Kyrksten samt Pax i Storfors församlings regi öppna med bland annat pyssel, brädspelspelskväll eller bara gemytligt ”häng”.

Veckan bjuder också på utomhusaktiviteter med korvgrillning, två tillfällen med disco, teater, filmvisning och ett dygnslångt LAN i Kulturhuset.

- Vi tycker att vi lyckats skapa ett program med bredd där det finns något för alla smaker. Vi hoppas på riktigt stor uppslutning, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Länk till hela lovprogrammet

Tecknad bild brasa
Lovprogrammet

Senast publicerad av Eva Wiklund