Logotype för Storfors kommun

Aktiv sommar i Kväggeshyttan

När Bjurtjärns Byalag bjöd in till loppis vid bryggan blev gensvaret stort trots hettan.

Nu väntar fler sommaraktiviteter som pannkaksfester och kakfestival i den livliga bygdegården.

Den 26 augusti kommer också legendariske fotbollstränaren Tord Grip på besök.

Det råder ett trivsamt mingel intill bryggplatsen i Kväggeshyttan och vid grillen produceras hamburgare på löpande band. Från borden försvinner leksaker, kläder, skålar, filmer och prydnadssaker.

- Böcker och CD-skivor har gått väldigt bra, säger Margareta Nilsson, som laddat upp med allt från tomatplantor till nät för agn tillsammans med sambon Folke Eriksson.

Ingrid Lind, som är ledamot i Byalaget, berättar om de övriga aktiviteterna som väntar i sommar. Onsdag den 25 juli och onsdag den 8 augusti blir det pannkaksfest vid Kväggeshyttans bygdegård med lite musik, vandring och tipspromenad klockan 15 – 19.

- Då blir det också lite historiskt berättande om bygden, säger hon.

På söndag den 26 augusti vankas den populära kakfestivalen med start klockan 15. Då kommer även den legendariske fotbollstränaren Tord Grip, som bland annat tränat Lazio, Manchester City och landslagen i Sverige och England. Han är aktuell med boken Fotbollsspelarpojken, skriven av journalisten och författaren Stefan Lövgren.

- Då hoppas vi naturligtvis på lika mycket folk som vanligt. Många vill säkert höra vad Tord har att berätta och våra kakfestival brukar vara välbesökt, säger Ingrid.

Senast publicerad av Eva Wiklund