Logotype för Storfors kommun

15 juni kommer EM-rallyt till Lungsund

Ladda för en riktig rallydag i Lungsund lördag den 15 juni.

Första starten i EM-rallyt Bauhaus Royal Rally går på morgonen och andra starten efter lunch. Däremellan finns chans att se närmare 20 gamla fina rallybilar i uppvisningsklassen "Legends" vid 11-tiden.

80-talet funktionärer från Storfors Idrottsföreningar jobbar under ledning av Storfors Motorklubb.

Starten ligger strax utanför Lungsunds by och målet är i Hedetången. Mellan start och mål finns åtta publikplatser med lite olika karaktär. Sträckan är rallyts längsta med sina dryga två mil och körs två gånger under dagen. Den första delen av sträckan är mer teknisk med många kombinationer av kurvor där det gäller att träffa rätt för att få till en bra tid på sträckan. När sträckan når Lindås så ändrar den karaktär och blir bredare och snabbare.

Första start är klockan 08.28, och andra start klockan 13.34. Däremellan kommer legends klockan10.45

42 bilar står på start i EM-klasserna. I högsta klassen i FIA ERC, för fyrhjulsdrivna R5 och Rally2-bilar, är det hela 23 bilar på startlinjen. Stora delar av svenska eliten finns på plats tillsammans med övriga europeiska förare.

Läs mer om tävlingen på EM-rallyts egen hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om vilka bilar som visas i legends Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publikplatser

HÅLLSJÖVIKEN Från starten av sträckan och fram till publikplatsen påminner vägkaraktären mycket om Rally Finlands vägar, med fin bred rallyväg innan sträckan blir lite smalare och mer teknisk efter publikplatsen. 

ÄMTEN Bilarna kommer ut från skogen och passerar det första gärdet efter starten, fin plats med lång vy. Handikapparkering. 

LINDÅS Här finns två av sträckans vägbyten strax efter varandra, sedan ut på en bredare väg av Rally Finlandskaraktär förbi några byggnader med krön framför. I det andra vägskälet finns det möjlighet till handikapparkering. 

GÄDDETJÄRN Fin snabb Rally Finlandsväg med krön och S-kombinationer. 

HEDÅS Snabb väg med fin vy från ett nytt hygge. 

KUNGSSKOGEN ”Royal Forest” är en otroligt fin plats där rallybilarna syns i flera kurvkombinationer och en sänka innan de fortsätter förbi den fina Kungsskogsgården. 

NYLUND Fint snabbt parti som leder ned till en bropassage vid Lill-Älgsjön. 

STEN Denna plats är precis vad den heter, i en härlig S-kombination med höjdskillnader och stor sten i innern på en lång högerkurva.

Karta EM-rallyt

Senast publicerad av Eva Wiklund