Logotype för Storfors kommun

Fritidsbanken - låna gratis

Fritidsbanken ligger i Sporthallen på Kroppavägen 7. Ingång från hallen via cafeterian eller utifrån via baksidan av huset.

Öppettider:

Måndagar klockan 12-20, fredagar 12-18. Tidsbokning krävs via tel 073-020 74 29.

Vad är fritidsbanken?

Jo, det är ungefär som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, joggingskor, cyklar, bollar, innebandyklubbor, snowboards och mycket mer. Man kan låna kortare eller längre tid, beroende på vad man lånar.

I Fritidsbankskonceptet finns det tre viktiga regler:

Alla får låna
Allt är gratis
Fokus på miljö

Det ska inte kosta pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare, och det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok.

Vill du skänka saker?
Vi tar emot alla sportprylar, men även cyklar, spel för utomhusbruk, friluftsprylar som spritkök, sovsäckar, tält, liggunderlag.

Inför sommaren önskar vi all typ av utrustning för sommaridrotter och utelek; innebandyklubbor, sportskor, bollar, brännbollsträn, utespel, badmintontackets med mera. Vi tar också gärna emot vintersaker.

Öppet för inlämning i Sporthallen på måndagar klockan 13-18 (från 9 april 2018) eller efter överenskommelse på telefon 072-147 25 60. Ingång från baksidan av huset. Vi hämtar om du inte kan lämna själv! Slå oss en signal!


bilder

Kontakt

072-147 25 60

Enhetschef
Olle Rodehn
0550-65120

Länkar

Senast publicerad av Eva Wiklund