Logotype för Storfors kommun

Sommar vid forsen i Lundsberg - en del av musikveckan

Blues, akustisk pop, föredrag och folkmusik är några av årets programpunkter vid Café Strömstaren.

Dessutom elva utställare inom konst och konsthantverk.

- Det, blir en skön blandning säger Mattias Adell.

I år får musikveckan två tydliga delar. Från lördag 6 juli till tisdag 9 juli blir det fullt program i Café Strömstaren, där caféet också håller kvällsöppet.

Från onsdag och fram till lördag 13 juli sker huvuddelen av programmet i Lundsbergs kyrka.
Läs mer om programmet i Lundsbergs kyrka

Det pågår också en konst- och konsthantverksutställning på temat spår som visar måleri, fotografi, keramik och konsthantverk varje eftermiddag hela veckan. Den invigs av Per Morfeldt 13.00 lördag den 6 juli.

- Det är väldigt roligt att vi fått sån spännvidd i åldrar och uttryck. Den yngsta av våra konstnärer går på gymnasiet, säger Sven-Erik Thor som ansvarar för utställningen.

Utställarna finns i lokaler kring Café Strömstaren där Lars-Erik Wall, som tidigare drev Slusscaféet, är på plats med sitt team från klockan 13.00 varje dag under hela perioden 6-13 juli.

- Det blir en fin träffpunkt. Folk strosar runt i utställningarna, träffar nån bekant och tar en fika, säger Sven-Erik.

Café Strömstaren ligger vackert innan man svänger in på själva skolområdet. Här finns servering både utomhus och inomhus.

Mattias Adell håller i trådarna för kvällsprogrammen och hoppas på att ännu fler ska ta chansen till kulturella upplevelser och gemenskap.

Han bor ofta i Lundsberg på sommaren och vill bidra till orten där han vuxit upp.

- Förra året hade vi stor publik på flera programpunkter. Det blev som en uppskattad återvändarträff där många fick träffa gamla bekanta, säger Mattias, som hoppas på samma uppslutning i år.

- Det finns mycket att göra här i trakterna, men inte så mycket av det här slaget. Det vill vi bjuda på och även knyta ihop Lungsund och Lundsberg lite mera, säger han.

Musikprogrammet innehåller fyra kvällsföreställningar. Det blir akustisk pop med Karlsson, Nilsson, Adellx2. föredrag av Eva Gustafsson som berättar om barndomsminnen från Lundsberg, Blues med Eastman4 samt en kväll med fiolbyggaren Per Hardestam och violinist Ann-Marie Almström.

program

Senast publicerad av Eva Wiklund