Logotype för Storfors kommun

Idrottsanläggningar

Sporthallen

I Storfors finns en sporthall på nära 3000 kvadratmeter. Den drivs av flera föreningar via Idrottsalliansen och ligger på Kroppavägen 7, längs riksväg 26. Hallen byggdes 1998 och fick nytt golv 2013. På de båda läktarna finns plats för 200 personer.

I hallen finns även Atletklubbens styrketräningslokal där man måste vara medlem i klubben för att få träna. Juldoklubben har också en träningslokal där man tränar flera gånger i veckan. Lokalen används också av andra motionsgrupper.

Verksamma föreningar i hallen är Storfors Judoklubb, Atletklubben i Storfors, Storfors Innebandyförening och Storfors FF. Storfors Bordtennisklubb använder också hallen för sina hemmamatcher i Pingisligan. Här finns ett café under terminstid samt ett vandrarhem som ofta utnyttjas för träningsläger och cuper.

Vill du arrangera ett träningsläger i Storfors? Här finns alla uppgifter. Pdf, 3.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Gymnastiksalar

I Vargbroskolan finns en stor gymnastikhall som fungerar utmärkt för tennis, badminton eller gymnastikgrupper. Hallen kan bokas av privatpersoner eller föreningar när den inte används av skolan. Hallen används regelbundet för barngymnasik under kvällstid i regi av BUS, Barn-och Unga I Storfors.

I Bjurtjärns skola finns en mindre gymnastiksal, som kan bokas när den inte används av skolan. Hallen används regelbundet på kvällar och helger för styrketräning och motionspass i regi av HIT-IT.

Simbassäng

I Storfors finns en mindre simbassäng på 12 x 6 meter, djup mellan 1,34 och 0,8 meter. Bassängen har inte öppet för allmänheten, men privatpersoner eller olika föreningar kan boka den för eget bruk när den inte används i undervisningssyfte. Friskvården i Värmland arrangerar också vattenmotion i simbassängen flera gånger i veckan. Bokning av simhallen görs via Sporthallen 0550-65243.

Rönningens Idrottsplats

Fotbollsplaner
På Rönningens Idrottsplats finns två fullstora fotbollsplaner och ett klubbhus som sköts av Storfors FF. Här tränar både knattelag, juniorlag och A-laget.

Inhägnad träningsplan för hundsport
Strax bortanför fotbollsplanerna har Storfors Hundklubb byggt en inhägnad träningsbana som används för både träning och tävling i grenarna agility och rallylydnad. Vår, sommar och höst tränar klubben regelbundet här.

Kontakt

Idrottsalliansen
Ordförande Sven-Erik Rhen
tel 073-054 20 41

Sporthallens cafeteria
tel 0550-652 43

Boka simhallen
tel 0550-652 43

Länkar

Boka lokaler

Föreningar i Storfors

Folder om Sporthallen Pdf, 3.6 MB, öppnas i nytt fönster.
42 bäddar + 30 i judohallen, kök, mat,
träningslokaler, café i samma byggnad.
Arrangera ditt träningsläger här!

Agility på träningsplanen vid Rönningen.

Agility på träningsplanen vid Rönningen.

Simbassängen i Storfors

Simbassängen i Storfors

Storfors FF på Rönningens IP

Storfors FF på Rönningens IP

Barngymnastik i Vargbroskolans gymnastikhall.

Barngymnastik i Vargbroskolans gymnastikhall.

Storfors BTK använder sporthallen för sina hemmamatcher i Pingisligan.

Storfors BTK använder sporthallen för sina hemmamatcher i Pingisligan.

Judoklubben har träning flera gånger i veckan.

Judoklubben har träning flera gånger i veckan.

Atletklubben har en stor styrketräningslokal i sporthallen.

Atletklubben har en stor styrketräningslokal i sporthallen.

Senast publicerad av Anne-Charlotte Buhre