Fullsatt när seniorernas hus firade ett år

När Seniorernas Hus i Storfors firar ett år så är det med tårta, dragspelsunderhållning och massor av gemyt.
- Det är många som söker sig hit nu istället för att sitta hemma. Det här huset har verkligen skapat gemenskap, säger Margareta Broo.


Och det är inte bara ett år i lokalerna som firas. Man firar även att det nya köket nu står klart – mycket tack vare frivilliga som jobbat med snickeri, montering och målning.
- Det finns många med yrkeskunskaper bland dem som besöker oss. De har varit helt fantastiska, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson, som finns på plats i huset på måndagar.
På tisdagar är det Storfors församling som håller i trådarna för det öppna huset. Församlingsassistent Gunilla Bengtsson säger att det har varit en stor fördel att finnas på plats centralt i Storfors.
- Här har jag mött en hel del människor som annars inte skulle ta sig upp till kyrkan, säger hon.
Under ettårsjubileet stod Storfors Dragspelsklubb för underhållningen och tårtorna till kaffet hade bakats av en grupp frivilliga. Lokalen är fullsatt till sista plats när kommunalråd Hans Jildesten passar på att gratulera till jubileet.
- Den här satsningen blev riktigt bra och jag hoppas att huset får fortsätta att utvecklas som en kreativ mötesplats, säger han.
86-årige Bengt Svensson är en av de trogna besökarna.
- Det här är alla tiders. Hit kan man komma och sätta sig med en kopp kaffe och prata lite. Inte är det långt heller för mig som bor i centrum, så ännu orkar jag gå hit, säger han.
Bengts sambo Inga Bratt bor delvis i Stockholm, men de veckor hon bor i Storfors är även hon en flitig besökare.
- Här är det både trevligt och fint, säger hon.
I Seniorernas hus pågår en rad olika aktiviteter. Allt från bingo, handarbete och måleri till olika föreläsningar. Så småningom hoppas man också på att kunna starta matlagningskurser i det nya köket. Varje måndag och tisdag eftermiddag är det öppet hus där man alltid kan få en kopp kaffe.

Text

.

.

.

Senast publicerad av Kristina Elmström