En i taget

Karlskoga och Storfors kommuner tillsammans med Örebro kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen samarbetar med flera verksamheter i våra kommuner för att du ska få en tryggare sommar.

Den som serverar en alkoholdryck är skyldig att kontrollera åldern och ska neka om gästen är märkbart berusad. Bartendern eller servitören/servitrisen är dessutom skyldig att kontrollera att gästen inte langar alkoholen till någon som är för ung eller berusad.

Många tror att ordningsvakter eller annan personal kan ta över detta ansvar, men ansvaret ligger alltid på den som serverar alkoholen. Om ansvaret inte sköts riskerar bartendern eller servitören/servitrisen böter eller fängelse.

Vad innebär En i taget för mig?

På restauranger, nattklubbar och festivaler kan bartendern, servitören eller servitrisen bedöma det lämpligt att servera "En i taget". Då kan du alltså bara beställa en öl, drink eller cider i taget. Detta innebär att om du vill köpa en öl till dig själv och en till din kompis får han/hon hämta den själv i baren. Köper du shots får du dricka dessa i baren.

 

Informationsmaterial för nedladdning

BordsryttarePDF

FlyerPDF

DrinkunderläggPDF

Kontakt

Länkar

Senast publicerad av Kristina Elmström 2018-02-16