Ansökan busskort

Information om Gymnasieladdning med Värmlandstrafik och resebidrag vid gymnasial utbildning

Vem har rätt till Gymnasieladdning?

Eleven ska vara född 2001 och senare (läsåret 2020-2021), folkbokförd i Storfors kommun och ha minst 6 km resväg mellan bostad och skola och möjlighet att använda kollektivtrafiken till och från skolan. Från höstterminen det år eleven fyller 20 år ges inget busskort ut från kommunen.

I din ansökan ska du uppge den adress du är folkbokförd på. Annan adress är inte giltig.

Ansökan görs inför varje läsår och kan inlämnas direkt efter vårterminens avslut.

Du hittar en länk till ansökan här intill.

Vem har rätt till resebidrag?

Eleven ska vara född 2001 och senare (läsåret 2020-2021), folkbokförd i Storfors kommun och ha minst 6 km resväg mellan bostad och skola och möjlighet att använda kollektivtrafiken till och från skolan. Från höstterminen det år eleven fyller 20 år beviljas inget av kommunen.

I din ansökan ska du uppge den adress du är folkbokförd på. Annan adress är inte giltig.

Ansökan görs inför varje läsår och kan inlämnas direkt efter vårterminens avslut.

Du hittar en länk till ansökan här intill.


HÄMTA BUSSKORT:

Busskorten kommer att delas ut fr.o.m. vecka 32 i Kulturhuset (Folkets hus) i Storfors. Korten hämtas på Forsbroskolans expedition under kontorstider (8-16), måndag till fredag. Korten kan även hämtas i Kulturcaféet på bottenvåningen under caféets öppettider.

Viktig information

Om du tappar ditt busskort måste du kontakta Forsbroskolans expedition eller Kulturcafét (Folkets hus) i Storfors. Då spärrar vi busskortet och du får köpa ett nytt kort för 200 kr. Om kortet har blivit stulet visar du upp en polisanmälan så kostar det inget.

Meddela skolexpeditionen om du slutar på din skola, annars kan det leda till återbetalning, eller om du byter adress eller mobilnummer.

Kortet kostar ca 12 000 kr för ett läsår och är därför en värdehandling.

OBS! Om du får inackorderingstillägg kan du inte få gymnasieladdning eller reseersättning via din hemkommun. Felaktig utbetalning kan leda till återbetalning (Detta gäller både Storfors kommun och CSN)Därför är giltighetsbeviset viktigt

Skolkorten för grundskolan och gymnasiet är personliga, vilket betyder att du inte får låna ut ditt kort till någon annan. Det är en värdehandling.

Giltighetsbeviset, när det är fullständigt ifyllt, är det som knyter skolkortet till din person. Det är därför viktigt att du alltid har giltighetsbeviset med dig tillsammans med skolkortet.

Träffar du på en av våra biljettkontrollanter får du en tilläggsavgift på 800 kr plus priset för enkelbiljett om du inte har giltighetsbeviset med dig.

Nyhet! Om du vill kan du ta kort på ditt fullständigt ifyllda giltighetsbevis och spara det i mobilen. Tänk på att ha mobilen laddad så att du på begäran kan visa upp bilden på giltighetsbeviset.

Skolkortet

Ditt skolkort består av tre delar:

  • Ett Värmlandskort laddat med en grundskole- eller gymnasieladdning som gäller hela läsåret.
  • Ett giltighetsbevis, som gör ditt kort personligt. Beviset ska vara fullständigt ifyllt med dina personuppgifter, skola och Värmlandskortets nummer och för grundskoleelever även vilket färgområde kortet gäller för.
  • Ett kvitto, som visar vad som är laddat på kortet. Kvittot behövs när du åker tåg eller med andra trafikbolag som inte kan läsa Värmlandskortet.

Förvara Värmlandskortet, giltighetsbeviset och kvittot tillsammans. Läs mer om skolkorten på vår webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Expedition

Anne-Charlotte Buhre
0550-652 09

Besöksadress:
Kulturhuset (f.d. Folkets Hus)
Centrumplan 1
Storfors


Senast publicerad av Anne-Charlotte Buhre