Storfors kommun söker unga kontaktpersoner

Är du ung, engagerad, pålitlig och har lite tid över?

Då är det kanske dig som Individ- och familjeomsorgen i Storfors, IFO, söker.

Just nu är det brist på unga kontaktpersoner som skulle kunna tänka sig att träffa en annan ung person en eller ett par gånger i veckan. Framför allt saknar man unga killar.

Vad innebär det då att vara kontaktperson?

I det stora hela ska du fungera som en medmänniska och ett personligt stöd i vardagen.

Uppdraget kan vara att du ska vara en klok samtalspartner, någon som hjälper till med sociala kontakter, vidga sociala nätverk, följa med på fritidsaktiviteter, stimulera personen i sin utveckling eller exempelvis stödja personen i skolarbetet. Exakt vad du och den du ska stötta hittar på, bestäms av er tillsammans.

Du behöver ingen särskild yrkeskompetens för att bli kontaktperson. Däremot krävs ett stort personligt engagemang, en stabil livssituation och intresse för andra människor samt att du har tid att ses minst en gång per vecka. Om du vill bli kontaktperson gör kommunen en utredning av din situation i form av en intervju och kontroll i olika register.

Du får inte förekomma i register hos polis, socialtjänst eller kronofogdemyndigheten.

Att kunna något språk utöver svenska samt ha tillgång till bil är en fördel. Du bör vara flexibel och även kunna utföra uppdrag någon helg i månaden.

För uppdraget kommer du att få ett arvode och även ersättning för omkostnader.

Låter det intressant?

Kontakta i så fall Individ och familjeomsorgen, på tel 0550- 651 01. De kan berätta mer om uppdraget och arvodet samt om hur man hittar rätt person för just dig att stötta.

Senast publicerad av Kristina Elmström 2017-08-21